Prinsen är hos pappa i helgen, sambon är på julfest på jobbet och själv sitter jag i soffan för mig själv och vet inte riktigt vad jag ska ta för mig. Jag började med att äta upp resterna av gårdagens halloumi-pasta. Såhär fin såg den ut då:
Jag kan inte förminska min kärlek till halloumi. Så gott! Jag har märkt att många misstycker vad gäller halloumi på grund av den gummiliknande, ibland torra konsistensen. Mitt bästa halloumi-tips:
Ät den varm. Om man steker eller grillar halloumi och sedan låter den svalna innan man äter den… då är blir den ju inte god! Då känns den torr och trist och blä. Jag äter den bara direkt från stekpannan/grillen.
Förutom den senaste halloumi-pastan äter jag oftast halloumi såhär.
1) Stekt halloumi till matvete och färska tomater. Koka matvetet i grönsaksbuljong, skvätt olivolja och pressa citron över före servering.
2) Stekt halloumi och råstekta grönsaker. Gärna paprika, champinjoner och sparris. Välj efter säsong!
I min nyfunna aptit passade jag på att äta lite efterrätt också. Något så okomplicerat och gott som vaniljglass med varma hallon. Briljant efterrätt! Så enkelt! Så fantastiskt gott! Det krävs så lite och ändå blir det till världens fest! Mmm…
Kommenterat på Skilda.nu